måndag 15 oktober 2007

Nu blir det hus i helvete

För några år sedan dök det upp en blogg som kallades Rasistvakt. Hela idén med den var att visa att människor som inte tyckte som en del personer på blogosfären var rasister. Var man inte vänsterinriktad, starkt kritisk till allt staten Israel gör, starkt kritisk till USA, starkt kritisk till borgerligheten, så var man rasist, helt enkelt. Det dök upp ett antal blogger som skulle bevakas, tillsammans med ett antal rena nazist- och rasistsidor, bara för att göra saken än mer tydlig - det handlade helt enkelt om simple "Guilt By Association"-argumentering. Man buntar ihop olika saker för att de ska verka vara samma sak.

Vad målen för denna attack hade gemensamt var att de alla utsetts till fiender och sionistagenter av bloggaren Jinge. Språkbruket var också väldigt likartat. Och när det började dyka upp spekulationer om vem som låg bakom detta fula angrepp mot Jinges meningsmotståndare, och de flesta spekulanterna uttryckte åsikten att de trodde att det var just Jinge som låg bakom det hela försvann Rasistvakt, precis lika fort som den dykt upp.

Nu behöver det ju inte vara fråga om att det var Jinge som låg bakom. Det kan vara Jinge som bett vederbörande lägga ner för att slippa associationerna och misstankarna.

Men undertecknad har ändå beslutat sig för att Jinge själv tål att övervakas, för understundom kan han vara lite komisk, ibland kan han ha starka poänger. Men till syvende och sist driver han en blogg där ren dikt ibland blandas med lite väl starka jämförelser, eller konstiga associationsidéer, eller direkta påhopp av alla som inte tycker som just honom. Dessutom brukar kritiska kommentarer ha en tendens att försvinna. Ibland går han över gränsentill vad som är direkt smakligt.

Så här kommer vi lista Jinges öden och äventyr på bloggosfären, med fokus på felaktigheter, lögner, påhopp och missuppfattningar.

Jinge kommer naturligtvis bli förbannad när han ser detta. Han kommer hota med att anmäla, eftersom det är vad han för det mesta gör med folk han inte håller med. Han kanske till och med kommer att anmäla, vem vet. Shoot, man. Visa vad du har. BBS-lagen kan du inte i alla fall, trots att du refererar till den i vart och vartannat inlägg som handlar om juridik. :)

Inga kommentarer: